Timisoara City Tours

Cascada Vânturătoarea
Tur în natură din Timișoara

Cascada Vânturătoarea
Tur în natură din Timișoara

Una dintre cele mai spectaculoase cascade din Carpați, ascunsă în Munții Cernei, este Cascada Vânturătoarea, situată la doar 200 km de Timișoara.

Pe drumul nostru, cu 15 km înainte de a ajunge la destinație, vom trece prin faimoasa Băile Herculane, un oraș cu o istorie care datează de acum aproape 2 milenii. Băile Herculane și-a câștigat renumele datorită apelor sale termale și proprietăților terapeutice ale aerului ionizat. Aici vom vedea (din păcate) ruinele a ceea ce a fost odinioară o înfloritoare stațiune balneară.

Din Băile Herculane, drumul merge paralel cu râul Cerna, în amonte, pentru încă 20 de minute de condus. Vom parca la podul situat în spatele lacului de acumulare și vom merge de acolo mai departe pe jos prin pădure. Drumul până la cascadă durează aproximativ o oră. Cascada se află la o altitudine de 1000 m, decorând un spectaculos perete de calcar cu o cădere de 40 de metri. Cascada se află pe o creastă iar la bază se descompune în nenumărate picături fine care uneori (cu vânt și lumină potrivite) creează un curcubeu. Poteca merge direct în spatele cascadei, oferind vizitatorilor ocazia să se răcorească și să admire spectacolul de „din spatele cortinei”. În funcție de anotimp, debitul cascadei variază, cel mai mare fiind primăvara, după topirea zăpezii.

De la baza cascadei, ne vom continua drumeția pentru încă 10 minute până ajungem în vârful ei pentru a obține o vedere completă. La întoarcere vom face o baie în celebrele ape termale, iar apoi, în funcție de preferințele grupului, vom lua masa la Herculane.

Important: Fiecare participant trebuie să aibă pantofi sau bocanci de trekking, echipament potrivit pentru o zi de drumeție și costum de baie.

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat