Timisoara City Tours

Salina Turda și Castelul Corvinilor

Salina Turda și Castelul Corvinilor​

Una dintre cele mai spectaculoase excursii de o zi pe care le oferim include vizite la Salina Turda și la Castelul Corvinilor. Pe parcursul unei singure zile, vom putea vedea unul dintre cele mai uimitoare castele gotice din Europa și vom avea șansa să explorăm probabil cel mai faimos loc subteran din România și cu siguranță unul dintre cele mai grozave din Europa — Salina Turda. Între ele, vom face o oprire pentru un prânz tradițional românesc.

Pentru acest tur, deoarece vom conduce aproximativ 650 de kilometri dus-întors, vom pleca la ora 8 a.m. din Timișoara.

Vom traversa munții ce separă Banatul de Transilvania, și în mai puțin de 2 ore ne vom opri mai întâi și vom vizita Castelul Corvinilor, cea mai mare clădire laică aparținând stilului gotic din sud-estul Europei. Aici vom vizita toate camerele castelului care sunt deschise, vom vorbi despre legenda familiei care a construit castelul și vom descoperi multe lucruri interesante, inclusiv închisoarea și camerele de tortură.

Următoarea oprire va fi Salina de la Turda. Cu siguranță una dintre cele mai impresionante mine de sare din Europa, datează din vremea preromană (50 î.Hr.), și chiar și romanii au săpat aici pentru a face rost de mult râvnita sare. Astăzi, dacă ar fi să extragem cantitatea totală de sare pe care o găsim aici, ar fi suficientă pentru întreaga populație a lumii pentru următorii 60 de ani, spun experții!

Cea mai adâncă parte a minei se află la 112 metri sub pământ. Salina este o mare atracție turistică, dar oamenii vin aici și în scop curativ. Ne putem petrece timp aici jucând biliard, ping-pong sau chiar vâslind o barcă pe un mic lac sărat plasat în adâncul salinei.

 

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat