În decembrie 1989, România comunistă putea fi considerată un spital de boli psihice, unde nebunii conduceau azilul, iar „internații” erau pedepsiți pentru sănătatea mintală. Cum am ajuns să avem una dintre cele mai emblematice dictaturi din istoria modernă? Ce și cine este de vina pentru această stare tragică? Și nu în ultimul rând, cum s-au ridicat oamenii curajoși și i-au repudiat pe liderii care ne țineau sub papuc de atâta vreme?
Turul Epocii Comuniste încearcă să ofere răspunsuri la aceste întrebări complexe, și nu numai. În continuarea lui, ghidul vă va dezvălui evoluția geopolitică de 50 de ani care a dus la acest eveniment istoric tragic cunoscut sub numele de „Revoluția română din 1989”.
Turul va începe în centrul orașului, în fața Catedralei Ortodoxe Române. Vom lua transportul în comun, așa cum făceau românii pe vremea comuniștilor deoarece nu mulți erau proprietari de mașini, și ne vom îndrepta către un vechi cartier construit în acele vremuri. Vom vedea și vom afla despre cum au apărut aceste locuri, cum au trăit oamenii acolo și câți mai trăiesc și astăzi!
În continuare, pe drumul de întoarcere către centrul orașului, vom vizita locul unde a început revoluția anticomunistă în 1989 și vom vorbi despre cele mai fierbinți locuri din acele zile.
Spre final, ne vom opri pentru o vizită la Muzeul Consumatorului Comunist, care se află la subsolul clubului Scârț. Muzeul este de fapt o mare colecție de diverse obiecte și produse din epoca comunistă. Înfățișează un apartament obișnuit cu 2 camere, care este practic ceea ce nu am putut vedea din exterior când ne plimbam prin vechiul cartier de blocuri.
Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.