Timisoara City Tours

O zi în Transilvania

O zi în Transilvania

Transilvania este un tărâm magic. Mai presus de toate, este magică datorită diversității sale, apoi datorită istoriei sale și în sfârșit, datorită oamenilor săi.

Această excursie de o zi vă va duce în partea de sud-vest a Transilvaniei. Mai întâi, vom vedea ruinele unui oraș roman antic, apoi vom descoperi una dintre cele mai vechi și mai ciudate biserici din România. A doua parte a zilei vă va duce să vedeți un castel gotic foarte pitoresc și, pentru finalul unei zile de ținut minte, ruinele unei cetăți din Evul Mediu așezată pe vârful unui deal vulcanic.

Plecăm din Timișoara în jurul orei 8:00 AM. După ce vom traversa Carpații, vom ajunge la Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa — acesta era numele complet al străvechii capitale construite de romani la începutul secolului al II-lea după ce au cucerit mai bine de jumătate din teritoriul României de astăzi. Vom vedea ruinele amfiteatrului antic și ruinele orașului și vom vizita micul muzeu care deține o mulțime de obiecte descoperite acolo.

A doua oprire este Densus. Aici vom vizita Biserica Sf. Nicolae, una dintre cele mai vechi și mai ciudate lăcașe de cult din România. Dacă preotul este prin preajmă, vom vizita și biserica din interior.

Următoarea oprire este Hunedoara, orașul natal al lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. În secolul al XV-lea, a fost guvernatorul Transilvaniei, apoi regent al Regatului Ungariei și cel mai mare luptător împotriva otomanilor din timpul său. Castelul său este cea mai mare clădire civilă gotică din sud-estul Europei. Vom avea ocazia să vizităm Castelul Corvinilor, de la sala de consiliu până la camera de tortură.

Ultima oprire este la Deva pentru a vedea ruinele cetății așezate pe vârful unui deal vulcanic. De sus, de la cetate priveliștea este remarcabilă.

Nu uitați de pantofii de mers, hainele confortabile și bună dispoziție.

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat