Timisoara City Tours

Timișoara gastronomică

Timișoara gastronomică

Descoperirea unei destinații înseamnă și descoperirea bucătăriei locale. Acest tur vă permite să vedeți și să gustați mâncarea românească, în timp ce învățați despre istoria locală.

Pentru început, în timp ce o degustăm, vom vorbi despre mâncare și despre începuturile istoriei României și Timișoarei. Apoi vom merge până în centrul vechi al orașului (Piața Unirii), vorbind despre istoria otomană a Timișoarei și despre cum orașul a fost cucerit de Imperiul Austriac. Următoarea oprire este pentru sarmale (sarmale) și un pahar de vin local.

Plimbarea noastră va continua spre Piața Libertății, vechiul centru administrativ al orașului, și Piața Victoriei. Aici vom vorbi despre ultimii 125 de ani de istorie a Timișoarei: cum și-a pierdut orașul zidurile, ce s-a întâmplat în Primul Război Mondial și cum Timișoara a devenit parte a României. Vom vedea opera, frumoasele palate construite acum 100 de ani și Catedrala Ortodoxă Română.

După toată acea istorie, trebuie să-ți fie din nou foame, așa că e timpul pentru niște mici (rulouri de carne tocată), unul dintre mâncărurile de petrecere preferate de români. În continuare, vom încheia turul cu deșertul și pentru asta vom încerca papanasi, un desert foarte simplu, dar irezistibil, tipic românesc.

Pentru a rezuma, acest tur cuprinde 2000 de ani de istorie, patru feluri de mâncare și aproximativ 1,5 km (aproximativ o milă) de mers pe jos (arderea unora dintre caloriile implicate în meniu).

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.