Timisoara City Tours

Timișoara - turul clasic
Tur pietonal privat

Timișoara - turul clasic
Tur pietonal privat

Dacă tocmai ați ajuns în oraș, Turul Clasic este cel mai bun început pe care îl puteți obține! Rezervați ca un tur privat sau alăturați-vă unuia dintre tururile programate și începeți să descoperiți acest oraș minunat.

Turul este unul cronologic. Drumul pe care îl parcurgem urmează evenimentele istorice începând cu invazia mongolă (1241) și terminând în epoca contemporană cu revoluția împotriva regimului comunist (1989). Începând de la mijlocul secolului al XVI-lea, timp de 164 de ani, Timișoara a fost un oraș turcesc. Vom vizita locul unde a fost hamamul (baia publică turcească), bazarul (piața), Moscheea Centrală și cimitirul. La începutul secolului al XVIII-lea, trupele imperiale austriece conduse de prințul Eugen de Savoia cuceresc Timișoara, iar după aceea totul se schimbă. S-au construit străzi noi, case noi, biserici noi și un nou sistem de fortificații. Stilul baroc era încă la modă aici în timpul secolului al XVIII-lea. 

150 de ani mai târziu, Timișoara a devenit un centru urban bine dezvoltat. Noile clădiri a fost construite în stilul Secession; unul dintre primele tramvaie din lume a făcut legătura între centrul orașului și cartierele Fabric și Iosefin; iar străzile au fost iluminate de lumină electrică pentru prima dată în Europa continentală în 1884. La începutul secolului XX zidurile orașului au fost demolate și s-a construit un nou centru (Piața Victoriei).

Timișoara a devenit parte a Regatului României la sfârșitul Primului Război Mondial. Dezvoltarea orașului a continuat, dar a venit al Doilea Război Mondial iar la sfârșitul acestuia, România a fost nevoită să devină o țară comunistă.

În 1989, lumea se schimba din nou. România nu părea să urmeze acest curs decât pe 16 decembrie când la Timișoara primul om a avut curajul să strige „Jos comunismul”. Câteva zile mai târziu, pe 20 decembrie, Timișoara a fost proclamat primul oraș din România liber de comunism. O victorie mare, dar tristă, deoarece peste 100 de oameni au murit în acele zile.

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.