Timisoara City Tours

Turul mare al Timișoarei

Turul mare al Timișoarei

Puteți numi acest tur o extensie a Turului Clasic.

După ce vom vizita centrul vechi al orașului timp de 2,5 ore, vom merge să vedem vechile cartiere ale orașului: Fabric, Elisabetin și Iosefin.

Fabric (germ. Fabrickstadt, hun. Gyárkülváros) este fostul cartier industrial al orașului. Inițial, aici erau meșteșugari; mai târziu, au apărut și întreprinderile industriale. Acest cartier a fost unul dintre primele locuri din lume în care a avut loc Revoluția Industrială. Fabricul a fost de asemenea cel mai bun loc pentru ieșit în oraș la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Din turul vechiului cartier fac parte sinagoga Status quo, Biserica Mileniului și cea mai veche fabrică de bere din România.

Inițial, un cartier pentru grădinari, Elisabetinul (germ. Elisabethstadt, hun. Erzsébetváros) este astăzi un cartier cu case frumoase, majoritatea construite la începutul secolului al XX-lea. Putem trece pe la Scârt Loc Lejer pentru a bea ceva sau pentru a vizita Muzeul Consumatorului Comunist, un mic muzeu privat care conține obiecte de uz casnic din epoca comunistă.

Iosefin (germ. Josephstadt, hun. Józsefkülváros) a fost unul dintre cele mai importante cartiere ale orașului. Gara, portul de pe Bega și o piață mare, toate erau aici de găsit acum 100 și mai bine de ani. De asemenea, oamenii bogați din oraș aveau aici case de vacanță pentru că acest cartier era mult mai verde. Multe dintre casele construite în Iosefinla începutul secolului al XX-lea sunt reprezentative pentru stilul Secession. Vom vedea câteva dintre ele și vom încerca să înțelegem contextul în care au apărut.

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com