Timisoara City Tours

Călătorie spre inima Transilvaniei

Călătorie spre inima Transilvaniei

Excursie la Alba Iulia și Salina Turda; posibil transfer la Cluj-Napoca (plecare din Timisoara)

La ora 8:00, veți fi preluat de la cazarea ta din Timișoara și vom conduce spre est. Vom traversa Carpatii si vom urma cursul raului Mures până la prima oprire, Alba Iulia, orașul alb. 

Așezarea are în spate 2000 de ani de istorie care merge înapoi până în vremea Imperiului Roman. În Evul Mediu, Alba Iulia a fost prima capitală a Transilvaniei iar începând cu secolul al XVIII-lea când teritoriul a fost cucerit de Imperiul Habsburgic, aici a fost construită o nouă cetate. Realizată în stil Vauban, cetatea a fost numită Alba Carolina. A fost restaurată de curând și vom face un tur al ei.

Timp pentru prânz într-un restaurant local, iar după prânz, ne vom îndrepta spre Turda, spre locul care chiar așa se numește ,,inima Transilvaniei” – Salina Turda. 

Fosta mină de sare este unul dintre cele mai fascinante locuri subterane din lume (taxă de intrare). Cel mai adânc punct este la 112 metri sub pământ! Salina este un loc de vindecare, dar și o atracție turistică. Vă puteți petrece timpul acolo jucând biliard, ping-pong sau chiar vâslind o barcă pe un mic lac sărat aflat pe fundul uneia dintre vechile mine.

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat