Timisoara City Tours

Cheile Nerei - drumeție de o zi

Cheile Nerei - drumeție de o zi

Descoperiți probabil cel mai frumos parc național din vestul Romaniei, o destinație perfectă pentru cei care doresc să exploreze lacurile turcoaz unice și cascadele uimitoare ale Banatului.

• Pădurile, stâncile, peșterile, dealurile și râpele, împreună cu defileul lung de 20 de kilometri, fac din acest loc o minune naturală și îl recomandă pentru o vizită obligatorie atunci când călătoriți prin România.
• Turul de o zi se încheie la un restaurant tradițional românesc unde vă puteți bucura de mâncăruri și băuturi locale.

Dacă vrei să evadezi din viața de zi cu zi a orașului sau doar vrei să te relaxezi și să descoperi peisajul spectaculos aflat la doar 130 km de Timișoara, Parcul Național Cheile Nerei este cu siguranță locul potrivit pentru a face acest lucru.

Situat în județul Caraș-Severin din sud-vestul României, Parcul Național este o zonă protejată de peste 36000 de hectare. Călătoria noastră începe din Timișoara și continuă spre Oravița, care este cel mai apropiat oraș (1:45 minute cu mașina). De la Oravița, după încă 30 de minute de mers cu mașina, vom parca și vom începe frumoasa drumeție spre inima Cheilor Nerei.

După o plimbare de 30 de minute, ajungem la prima noastră oprire – Cascada La Văioaga. Aici vom petrece aproximativ 15 minute timp în care ne vom bucura de acest loc magnific și vo asculta sunetul apei care se scufundă în râu.

De aici până la următoarea noastră oprire, Lacul Ochiul Bei, vom avea o drumeție ușoară de 1 oră. După ce vom admira frumoasa culoare turcoaz a lacului care nu îngheață niciodată ne vom îndrepta spre Cascada Beuşniţa care se află la 15 minute de mers de la lac. Cascada spectaculoasă merită fotografiată din toate unghiurile. Considerată o cascadă carstică acoperită cu mușchi, Beușnița are totuși un secret – în timpul verii, este când o găsim complet uscată!

La întoarcere, aproape de locul unde am lăsat mașina vom vizităm cele 7 tuneluri săpate în interiorul muntelui care fac legătura cu satul Sasca Montană. Apoi mergem la restaurant pentru a încerca câteva mâncăruri tradiționale românești.

Vom vizita:

  • Cascada La Văioaga
  • Lacul Ochiul Bei
  • Cascada Beușnița
  • La Tunele (Telele)

 

Potrivit pentru persoanele care sunt într-o formă fizică bună!

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat