Timisoara City Tours

Echipa

GHIZI

Echipa

,,,Pot să spun că mai tot timpul sunt curios de ceva din jurul meu! Pe de altă parte, mă gândesc că dacă nu împărtășesc cu cineva lucrurile pe care le aflu, e oarecum degeaba, nu? Sau cel puțin așa văd eu lucrurile acum.”

Dan Codre

Dan este unul dintre cei mai vechi membrii ai grupului Timișoara City Tours.Trăiește în Arad, însă a studiat istoria la Timișoara așa că, este destul de bine conectat la viața ambelor orașe din vestul României. După ce a lucrat ca profesor, a petrecut vreo 10 ani în munca de televiziune ca reporter și producător de documentare. A început să facă ghidaje ca parte a pasiunii sale de a împărtăși celor din jur lucrurile pe care le studiază zi de zi.

,, După ce am călătorit în peste 35 de țări și am întâlnit mulți oameni pe parcurs, mi-am dat seama că nu mulți știu prea multe despre România. Așa că mi-am spus - trebuie să fac ceva în privința asta! Și iată-mă, împreună cu colegii, acum vă ghidez prin România!”

Sergiu Dănilă

Sergiu s-a născut și a crescut în Timișoara. Deși nu este chiar atât de bătrân, este unul dintre cei mai vechi membrii ai Timișoara City Tour. A studiat engleza și germana la Universitatea de Vest din orașul său natal și în prezent vorbește fluent patru limbi: engleză, germană, italiană și spaniolă. Își prezintă tururile ca fiind parte a vieții sale, nu doar ca pe un loc de muncă! Este pasionat de natură, fotografie și… Inter Milano. Cu siguranță merită să-l întâlniți pe drum!

“Cred că Timișoara este încă o nestemată nedescoperită! De copil am umblat străzile cartierului Fabric și ale Timișoarei în general și am fost fascinat de locurile astea. Mă bucur că în 2023, odată cu titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara a câștigat o mulțime de spații noi pentru expoziții. Am umblat mult și prin galerii de artă și cred că Timișoara Culturală ar fi de asemenea o lume ce merită trăită de orice vizitator!”

Marius Ciortan

Marius s-a născut în Timișoara în anul imediat următor căderii regimului comunist în România. A profitat de noile perspective oferite de o țară democratică, a călătorit peste tot pe unde a putut și s-a gândit adesea că ce a lăsat acasă ar putea fi de asemenea interesant de prezentat călătorilor. Curios din fire, a căutat adesea să găsească noi înțelesuri în spatele zidurilor caselor vechi din cartierul Fabric în care trăiește. Acesta este și unul din motivele pentru care a devenit ghid – să afle și să spună mai departe povestea orașului său oaspeților veniți din toată lumea.

,,Cred că România are foarte multe de arătat oaspeților care vin din afară! Avem orașe superbe, zone rurale care încă arată autentic, natură care îți taie răsuflarea, toate lucurile acestea fac din țara asta un loc ideal pentru turism. Mă simt legat și de lumea pe care am lăsat-o în urmă în Germania, de fapt mai navetez din când în când între cele două țări ale mele, dar cu experiența câștigată în studiile de acolo și cu ce am găsit aici cred că am reușit să ajung la o rețetă care nu are cum să nu fie de succes.”

Mark Alex Muntean

Alex s-a născut într-o familie multietnică din Banat care a avut șansa să scape din lumea gri a comunismului românesc cu mult înainte de revoluția din 1989. Crescut în Germania, unde și-a desăvârșit educația studiind la universitățile din Mannheim, Heidelberg și Frankfurt pe Main, s-a întors în România în 2015 unde a fondat Cosmopolit Reisen, o mică intreprindere axată pe promovarea turismului de incoming. Primele colaborări cu Timișoara City Tours au venit doar un an mai târziu, iar în prezent este unul dintre membrii de bază ai echipei noastre.

,, Sunt pasionată de aspectele multietnice și multiconfesionale ale acestor regiuni, așa că după o lungă perioadă de timp în inima Transilvaniei, m-am întors în partea de vest a țării, unde îmi place să promovez cultura, istoria, gastronomia și tradițiile locale în timp ce construiesc punți între culturi. Sunt pasionată de călătorii, limba engleză, teologie, știință, istorie și jocuri de societate.”

Roberta Rosa

Născută și crescută în Arad, Roberta provine dintr-o familie multiculturală, ceva specific zonei din care provine. Probabil de aceea a ajuns să fie pasionată de diferitele culturi din întreaga lume. A locuit 13 ani în Cluj-Napoca, unde a început să lucreze ca ghid de turism în 2015, iar de atunci a avut ocazia să împărtășească frumusețile Transilvaniei și Banatului cu oameni din întreaga lume.

“Mi-ar plăcea să avem din nou în Timișoara orașul underground, viața culturală underground, de odinioară! Chiar și înainte de 1989, în comunism, exista aici o scenă a artiștilor care se adunau în diverse locuri, cum era scena rock de la Flora de pe malul Begăi, și creau o artă care astăzi cred că ne lipsește. Sper să redobândim lumea asta pe care astăzi oarecum am pierdut-o! Orice oraș respectabil are o astfel de cultură și merită și Timișoara să o aibe din nou.”

Armand Iftode

Armand este actor, profesor, predă la Universitate teatru (chiar dacă acolo e mai complicat să te cheme profesor, tot aia e) un om cu adevărat polivalent care are multe de oferit și de spus! S-a apucat de tururi de oraș în urmă cu mai bine de șase ani. Partea lui actoricească apreciază interacțiunea directă cu oaspeții, cu publicul pe care îl regăsește în fiecare tur pe stradă. Îi plac poveștile și mai ales îi place să le spună mai departe cu pasiune și mult, mult suflet. Tatăl său vine din Moldova, mama din Oltenia iar el este un timișorean veritabil, foarte reprezentativ pentru lumea frumos colorată a capitalei Banatului.