Timisoara City Tours

Pe urmele coloniştilor din Banat

Pe urmele coloniştilor din Banat

Un tur simplu de jumătate de zi în Banatul de Nord. Vom afla lucruri interesante despre coloniștii din Banat și vom vedea locuri frumoase pe care aceștia le-au lăsat în urmă.

Provincia Banat a fost cucerită de Imperiul Habsburgic la începutul secolului al XVIII-lea. Într-un fel, aceasta a devenit proprietatea privată a Habsburgilor și drept urmare, au început să trimită acolo un număr mare de coloniști. Între 1718 și 1772, peste 160.000 de coloniști au fost aduși aici. Majoritatea erau nemți, dar mai erau și români, sârbi, italieni, francezi și spanioli. Haideți să le vedem satele și să le aflăm poveștile.

Pe drum, vom vedea satul Zăbrani, locul de naștere al lui Adam Muller Guttenbrunn, unul dintre bănățenii care a devenit celebru și care mai apoi, a scris mult despre lumea din care venea. Vom vedea aici cum a fost planificat un sat de coloniști și vom afla despre obiceiurile care au guvernat această lume timp de secole. Apoi vom merge la fosta mănăstire franciscană de la Radna, cel mai important loc de pelerinaj pentru coloniştii catolici din Banat. 

A doua parte a călătoriei ne va duce la Altringen, unde vom vizita o pensiune germană confortabilă, făcută într-o veche casă germană. Aici vom avea timp pentru cafea, ceai și prăjituri sau prânz. În final, vom explora Charlottenburg, singurul sat circular din România, construit tot de administrația austriacă pentru cele 32 de familii de coloniști care au venit acolo în 1771.

*Avem mai multe variante pe drum, din care puteți opta pentru cea care vă place mai mult!

Ai o întrebare?

Nu ezitați să ne contactați. Suntem o echipă de experți și suntem bucuroși să luăm legătura.

*pentru grupuri mai mari sau mai mici contactaţi timisoaracitytours.com

** folosim întotdeauna maşini confortabile, dotate cu aer condiţionat